De ce să economisești energie?

Merită să economisiți energie, dacă da, „totul este în regulă”? Există rezerve uriașe de petrol și gaze, cea mai mare centrală hidroelectrică din lume și multe reactoare atomice. Chiar nu este suficient? Destul, dar mai trebuie să economisiți, pentru că ...

De ce este necesar să economisiți electricitate

Ziua internațională de economisire a energiei a fost înființată relativ recent, 11 noiembrie 2008. Inițiatorul vacanței a fost rețeaua de mediu „Proiectul școlii pentru utilizarea resurselor și energiei”.

S -ar părea că copiii au venit cu o vacanță, să -i lase să se amuzeze, adulților nu le pasă de el. De fapt, vacanța nu a fost inventată de copii, ci de adulți și oameni responsabili cărora le pasă de soarta omenirii și a planetei.

Din păcate, nu toți vedem nevoia de a economisi energie, de aceea este foarte important ca proiectul școlii să fie inițiatorul zilei de economisire a energiei. Dacă copiii înțeleg de ce să economisească energie, atunci în viitor, adulții nu vor trebui să convingă adulții la resurse.

Și încă-de ce? Ce ne oferă economiile de energie?

1. Bani

Totul este simplu cu banii. Cheltuim mai puțină energie - plătim mai puțin pentru asta. Poate că cineva este o gâdilă disprețuitor: „Iată un altul, să numere bani!” Dar acesta este doar unul dintre avantajele economiilor de energie.

2. confort

O parte semnificativă a cheltuielilor de energie este pentru a menține o temperatură confortabilă a casei și a biroului. Iarna - pentru încălzire, vara - pentru aer condiționat.

Un sistem climatic configurat corespunzător nu numai că produce consum de energie, dar acceptă o „vreme confortabilă în casă”. În timpul iernii, nimeni nu îngheață, vara - nu se dezlănțuie de chestii.

3. Natura

Ponderea unor surse regenerabile „verzi” în producția mondială de energie este în continuă creștere. Dar volumele de energie „pură” sunt încă în curând egale cu cele pe care le primim, arderea gazelor, a cărbunelui și a produselor petroliere.

Arzând hidrocarburi, aruncăm în atmosferă un număr imens de dăunător tuturor substanțelor vii, din care suferim nu numai noi, ci și animalele, râurile, pădurile și lacurile noastre.

Cu cât consumăm mai puțin energie, cu atât mai puțin murdărie intră în natură, cu atât sănătatea noastră este mai bună, pădurile noastre sunt magnifice și mai curate iazurile noastre. Mai mult decât atât, copiii noștri vor putea vedea un iepuras, o berbă sau un cerb de roe, nu prin barele din grădina zoologică, ci pe calea pădurii, în afara trenului sau a mașinii.

4. Clima

Ziua nu trece astfel încât mass -media să nu raporteze un nou uragan, căldură catastrofală, inundații sau secetă. Oamenii de știință dau vina pe încălzirea globală în acest sens și o asociază cu o creștere a concentrării gazelor cu efect de seră în atmosfera planetei.

Unul dintre cei mai puternici poluanți ai atmosferei de dioxid de carbon este energia. Prin reducerea consumului de energie și a emisiilor de dioxid de carbon, vom putea suspenda procesele climatice negative.

Permiteți scepticii să susțină că nimic nu a dovedit cu adevărat că este posibil ca creșterea concentrației gazelor cu efect de seră să nu fie o cauză, ci o consecință a încălzirii. Este aceasta o ocazie de a abandona faptul că ne poate dăuna planetei noastre? Este prea periculos să aștepți dovezi fiabile? Cine îi va aștepta și cine va avea nevoie de ei, dacă nu va fi trecut punctul de întoarcere? Cu siguranță nu noi și nu noi.

5. Economie și tehnologie

Cu cât costurile energetice sunt mai mici pentru producerea de produse, cu atât prețul său este mai mic, cu atât este mai mare competitivitatea mărfurilor, cu atât economia este mai eficientă.

Consumul de energie demnă stimulează gândirea științifică și dezvoltarea tehnologiilor moderne. Își amintește cineva când mașinile americane au încetat să mai ude Highiva cu benzină? După prima criză energetică din 1973.

Ultimele tehnologii oferă conducerea tehnologică, fac ca mărfurile să fie și mai competitive, să crească securitatea economică și militară.

6. Copii

Cu toții lucrăm, ne distrăm, ne certăm despre politică și grăbim scara carierei. Dar trăim de dragul copiilor noștri, nu -i așa?

Cu cât consumăm mai puțin resursele planetei, cu atât vor rămâne mai mulți copii și nepoți. Nu merită să economisiți energie cel puțin pentru asta?